Je rijdt “rustig” naar huis vanaf je werk. Het is glad op de weg, maar na een lange maandag kan je niet wachten om weer thuis te zijn. Je ziet een tegenligger twee keer naar je knipperen en begint op je dashboard te zoeken of je wellicht bent vergeten je lichten aan te doen... Plotseling voel je de rechterkant van de auto een stuk naar beneden vallen. Je bent afgeleid door het zoeken. Die ene hand die je aan het stuur had, houdt de auto nog maar net tegen. Je auto gaat weer een stuk omhoog en je tweede wiel valt nu naar beneden. De auto slingert en met flink wat bijsturen voorkom je net dat je Volkswagen tegen een boom aan knalt. Geschokt rijd je verder. In je achteruitkijkspiegel zie je een diep gat in de weg. Een sinkhole... was je toch bijna te laat thuis geweest voor B&B vol liefde!
Hevige regenval en lekkage in de leidingen veroorzaken sinkholes. Het water trekt in de bodem en de grond spoelt letterlijk onder je voeten weg. Zo werd een vrouw in Middelburg opgeslokt door haar eigen tuin. In Leeuwarden zakte iemand pardoes door de straat. In Amersfoort verdween een man met scooter en al, poef, van de weg en in Nijmegen verdwenen er stenen en gaf een dansende putdeksel de illusie dat de kaboutertjes een ondergrondse raveparty hadden.
Jawel, want in je eigen huis ben je ook niet per se veilig. In Nederland valt het nu nog mee, maar in de laatste jaren komen sinkholes steeds meer voor. De klimaatverandering zal steeds ergere gevolgen krijgen en zo lang wij hevige regenval houden, worden de omstandigheden omtrent sinkholes ook erger. In China viel een man 3 meter naar beneden in zijn eigen slaapkamer. Er werd een auto bijna opgeslokt door een enorm gat in de weg, omstanders hebben dit op het nippertje voorkomen. In Zweden werd een groot deel van de autoweg vernield, omdat de aardbodem deels plots verdwenen was. Drie mensen raakten gewond. In Rusland werden zelfs twee mannen levend gekookt. Zij stonden rustig op een parkeerplaats, totdat ze plotseling verdwenen onder de grond.
De grond kan worden ontlast van de vele regen die het, door de klimaatverandering, moet opvangen. Als mensen samenwerken, kunnen wij met z’n allen een groot deel van het water opvangen. Als de leidingen minder overbelast worden, doordat wij regenwater opvangen voor het in het riool komt, ontstaan er ook minder snel lekkages in de leidingen.
Er zijn verschillende manieren om regenwater op te vangen, bijvoorbeeld met een infiltratiekrat, een grindkoffer of de al bekende en veelgebruikte regenton! Of combineer verschillende methodes om echt een flinke ton aan water op te vangen. Denk jij nou net als vele anderen dat je echt niet weet waar je moet beginnen voor de installatie van een regenton? Zoek dan eens contact met TonTon Regenton. Zij installeren de regentonnen en toebehoren voor jou! Zo kan je na die lange werkdagen gewoon rustig naar Flikken Maastricht gaan kijken, in plaats van uit te zoeken wat je nou allemaal nodig hebt om een regenton te installeren.
© 2024 TonTon. Alle rechten voorbehouden. Surlinio